Blog
Een advocaat inschakelen bij een echtscheiding
27 augustus 2015
0

Bij een echtscheiding komt er veel op je af. Vaak zit je in een emotionele rollercoaster. Je wilt wel vechten voor je rechten en daarom schakel je een advocaat in. Misschien heb je wel recht op bijvoorbeeld partneralimentatie. Woon je in bijvoorbeeld een plaats als Almere? Kijk dan op advocatenkantoor Almere. Zij kunnen je wellicht helpen tijdens je echtscheiding.

Indien er kinderen zijn geboren tijdens het huwelijk, kan er sprake zijn van kinderalimentatie. Als ouder heb je onderhoudsplichtig naar de kinderen. Dit houdt in dat wanneer iemand gaan scheiden, de ouders nog wel zorg moet bijdragen aan de kinderen. De alimentatieplichtige partner moet dan mee betalen aan de kosten waar de ex-partner mee te maken krijgt bij de opvoeding van de kinderen. Hierbij kun je denken aan kleding en schoolkosten. Je bent als alimentatieplichtige verplicht om kinderalimentatie te betalen tot het kind 21 jaar oud is.

Bedrag
Als ouder moet je onderling bespreken wat de hoogte van de kinderalimentatie wordt. Deze afspraken worden verwerkt in het zo geheten ouderschapsplan. Uiteindelijk zal een rechter dit plan beoordelen en indien van toepassing aanpassen. Het is dus mogelijk dat de rechter er voor kiest om het alimentatiebedrag te verhogen omdat hij of zij denkt dat het kind niet onderhouden kan worden van dat bedrag.

Wie ontvangt de kinderalimentatie?
De kinderalimentatie is natuurlijk voor het kind bedoeld zodat hij of zij onderhouden kan worden. Tot dat het kind 18 is ontvangt de ouder echter de kinderalimentatie. Zodra het kind 18 jaar is geworden kan er worden afgesproken dat het kind zelf de alimentatie gaat ontvangen. Dit wordt uiteraard altijd gedaan in overleg met alle betreffende personen. Mochten jullie hier zelf niet uit komen dan komt er weer een rechter van te pas. Tevens geldt de kinderalimentatie tot de leeftijd van 21. Mocht het kind daarna nog op school zitten, moet de partner nog wel mee betalen aan de schoolkosten.