Blog
Een advocatenkantoor inschakelen
18 juni 2015
0

Het inschakelen van een advocatenkantoor is zeer verstandig voor eenieder die rechtsbijstand nodig heeft. Een advocatenkantoor biedt juridische bijstand, vaak aan zowel ondernemingen als particulieren. Zo kan het nodig zijn een advocatenkantoor ondernemingsrecht in te schakelen bij problemen met arbeidsovereenkomsten of onderneming. Hierbij is het wel eens nodig om te procederen. Maar ook kunnen de advocaat en cliënt ervoor kiezen om te schikken. Zowel als aangeklaagde en aanklager. Procederen is echter niet goedkoop en een goede advocaat schat daarom in of dit het waard is. Daarbij kijken deze naar de juridische en feitelijke kant van een zaak; vaak wordt er daarom gekozen voor een schikking. Een ondernemer die bijna failliet gaat of een particulier die juridische bijstand nodig heeft, doen er daarom goed aan om een advocatenkantoor in te schakelen. Sommige geschillen zijn namelijk niet anders op te lossen.

Waar op te letten bij een advocatenkantoor

Het is van belang om een advocatenkantoor te vinden die bij een persoon past. Een cliënt moet zich op zijn gemak voelen bij de advocaat, omdat het regelmatig persoonlijke kwesties betreft. Deze gaan soms gepaard met heftige emoties. Een advocaat dient daarom een vertrouwensband op te bouwen met zijn cliënt; zonder de vertrouwensband is de relatie niet optimaal. Veel advocatenkantoren melden dat dit bij hen voorop staat. Om te kijken of dit in de praktijk ook zo is, kan er een afspraak gemaakt worden met het kantoor dat men op het oog heeft. Het is belangrijk om te letten op de volgende zaken:

  • Toegankelijkheid
  • Aangeboden rechtsgebieden
  • Professionele betrokkenheid
  • Kleinschaligheid
  • Betaalbaarheid

Met de toegankelijkheid van een advocatenkantoor wordt bedoeld of de advocaten goed communiceren over hun werkzaamheden en projecten. Dit is voor de gewone mens namelijk niet altijd even begrijpelijk. De wereld van wetten, regels en rechtszaken zijn voor velen een mysterie. Ook de professionele betrokkenheid van de advocaten is essentieel, want de cliënt is eerder geneigd zich op zijn gemak te voelen als deze zich serieus genomen voelt. Daarnaast is het ook van belang te kijken naar de rechtsgebieden die aangeboden worden. Vaak heeft een advocatenkantoor enkele specialisaties, zoals bijvoorbeeld huurrecht en arbeidsrecht. De kleinschaligheid draagt daarnaast bij aan een persoonlijkere band met de cliënt. Zo kan er bij sommige kantoren eerst een afspraak gemaakt worden om kennis te maken. Dit is zeer gunstig, want zo kunnen beide partijen aankijken of er een goede relatie opgebouwd kan worden. Als laatste is de betaalbaarheid voor veel mensen het zwaartepunt. Zij willen een goede kwaliteit-prijs verhouding. Een advocaat inhuren is namelijk niet goedkoop en daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch kan eenieder er soms een nodig hebben. Het is dan handig als er al een advocatenkantoor is waar ze terecht kunnen.

Contact maken

AdvocatenZoals vermeld is het mogelijk om direct met een kantoor in contact te komen door een afspraak te maken. Maar een mogelijke cliënt dient er goed aan om eerst op internet te kijken naar ervaringen van voorgaande personen bij een advocaat. Zo kan er een goed overwogen beslissing worden genomen. Een voorbeeld van zo’n advocaten kantoor is flib.nl