Blog
Vergaderzaal
23 december 2016
0

Om rustig te kunnen vergaderen is het fijn om daar een aparte ruimte voor te hebben. Binnen het bedrijf zijn er plekken die daar speciaal voor bedoeld zijn. De vergaderzalen zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft om in alle stilte bepaalde onderwerpen te bespreken. Het is dus verstandig om te zoeken naar een vergaderzaal indien je op een bepaald moment rustig wilt overleggen met anderen of in je eentje het een en ander te willen voorbereiden.

Waar kun je zo’n vergaderzaal vinden?

Vergaderzalen kun je in principe overal wel vinden. Binnen elke bedrijf of organisatie zijn er minstens een aantal vergaderzalen die ter beschikking worden gesteld. Niet enkel binnen bedrijven, maar denk ook bijvoorbeeld aan scholen, ziekenhuizen, buurthuizen en nog veel meer. Vrijwel in elk groot gebouw zul je wel een of meerdere ruimtes vinden. Iedereen moet immers een paar keer per jaar of per maand bij elkaar komen om wat zaken te bespreken.

Je kunt een vergaderzaal ook huren

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw bedrijf of instantie niet in het bezit is van een vergaderzaal. Misschien komt het omdat er een tekort aan ruimte is. Of is jouw vergaderzaal te klein voor het aantal mensen dat aanwezig dient te zijn tijdens de vergadering. In dat geval is het wellicht een slim idee om te zoeken naar een vergaderruimte in Noord-Brabant die je kunt huren om te vergaderen. Diverse scholen, buurtbuizen, restaurant en andere instanties bieden hun ruimtes ter beschikking voor anderen.

 

 

Zijn hier kosten aan verbonden?

Sommige bedrijven of instanties vragen een bedrag aan de huurders van de vergaderzaal. Dit bedrag hangt vaak af van de totale tijd dat deze ruimte verhuurd wordt en op welke dag het valt. In het weekend is het bijvoorbeeld vaak duurder of zelfs niet mogelijk. Ook daar dien je rekening mee te houden. Echter zijn er ook genoeg organisaties die hier geen geld voor vragen. Het enige wat ze eisen is dat alles wordt achtergelaten zoals het bij komst aangetroffen is. Wat uiteraard vanzelfsprekend is. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven die wel kosten voor vragen voor het verhuren van de vergaderzaal.

Tijdig een vergaderzaal reserveren

Om te weten of de ruimte waarin jij wilt vergaderen beschikbaar is op een bepaalde dag en/of tijd, is het verstandig deze vergaderzaal te reserveren. Binnen elke organisatie is er bijna altijd een systeem, waarin je in een overzicht kunt zien welke vergaderzaal beschikbaar is en op welk moment. Op die manier voorkom je dat iemand anders op hetzelfde moment als jij wilt vergaderen in dezelfde kamer.

Maak het wat interessanter…

Het is geen geheim dat een vergadering soms eentonig en daardoor ietwat saai kan zijn. Geen probleem! Dat kan makkelijk worden opgelost door gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen. Tijdens de vergadering wordt vaak teruggeblikt op cijfers bijvoorbeeld. Het is dan slim om gebruik te maken van een whiteboard.
Hetgeen dat zo’n vergadering ook altijd levendig maakt is door iedereen een kopje koffie of thee aan te bieden. Niet is zo gezellig en daarnaast blijft iedereen op die manier wakker en allert.