Blog
Wat is familierecht?
17 augustus 2018
0

Familierecht is iets waar we allemaal waarschijnlijk wel te maken mee gaan krijgen. Scheiden, kinderen, er is iemand overleden en hoe zit het dan met de erfenis, een familielid kan dement worden en wie is dan bevoegd om beslissingen te maken. Het zou best wel eens tot een rechtszaak kunnen leiden in al deze gevallen. En dan heb je een advocaat nodig met specialisatie in familierecht.

In de eerste plaats kan een advocaat en/of een mediator zonder tussenkomst rechter trachten om te komen tot een compromis waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. Lees hier: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl/familierecht/. Uiteraard heeft dit absoluut de voorkeur. Dit bespaart een hoop kosten en tijd en tijd is geld zoals we allemaal weten.

Mocht het helaas toch komen tot een procedure dan zal uw advocaat zich hard maken voor uw case.

We denken allemaal dat we nooit een familierecht advocaat nodig zouden hebben. Maar kijk bijv. eens naar BN’ers. Zoals de Cabau familie laatst. Die konden het niet eens worden over de erfenis van vader. Uiteindelijk door toedoen van een ervaren advocaat kon er toch een regeling getroffen worden waar beide partijen genoegen mee konden nemen.

Bij het uitzoeken van een familierecht advocaat zouden we aanbevelen om deze dichtbij huis te zoeken. Het is aannemelijk dat alle partijen dichtbij elkaar wonen. Het geval Cabau is uniek deze familie bevindt zich over de hele wereld. Maar de meeste doorsnee Nederlanders zullen toch een binding hebben met een streek. Om nog meer tijdverlies te voorkomen is het zaak om een ervaren kantoor te vinden in de eigen regio.

Om maar een voorbeeld te geven indien je op zoek bent naar een ervaren advocaat in de regio Voorne-Putten, de grootste plaatsen zijn hier Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse. Kijk dan bij alle drie deze plaatsen welke advocaten er zijn, wie zijn het meest ervaren specifiek in familie zaken. Door dit stappenplan te volgen kwamen wij persoonlijk al snel uit bij Advocatenkantoor-elmers.nl. Dit bleek met afstand de meest ervaren advocaten te zijn in wijde omstreken en was goed te berijden met de auto. Enfin let dus bij uitzoeken van een goede familierecht advocaat primair op de ervaring, je wilt echt een specialist, en dan secundair zou het fijn zijn als deze advocaat enige binding heeft met de regio.

Geef een reactie